top of page

Waarom social media waardevol kan zijn voor jouw onderneming

Het is in deze tijd bijna niet meer weg te denken: social media voor bedrijven. Als je nog niet heel bekend bent in de wereld van social media kan ik mij voorstellen dat je nog geen beeld hebt bij de waarde van social media voor jouw onderneming. In deze blog gaan we hier in vogelvlucht op in.


Social media is een blijvend groeiend fenomeen, er zijn veel verschillende platformen die elk jaar steeds meer gebruikers hebben. We krijgen vaak de vraag waarom social media waardevol kan zijn voor kleinere ondernemers.


Door gebruik te maken van de juiste tools op het juiste social media platform (passend bij jouw onderneming) kan dit grotere bereik zorgen voor meer klanten. Daarmee vergroot je het bereik en de naamsbekendheid van je bedrijf, wat in de toekomst heel waardevol kan zijn.


social media gebruiken als ondernemer

Het kan zijn dat volgers jou volgen omdat ze dat leuk vinden, maar nu niets van jouw dienst/product nodig hebben. Mochten ze dit in de toekomst wél nodig hebben, zullen ze meteen aan jou denken.


Als je veel post en gebruik maakt van links naar jouw website, zorgt dit ook voor meer websiteverkeer wat uiteindelijk ook kan leiden tot meer conversie/sales. Indien je een mooie groep volgers of community hebt opgebouwd, kun je eventueel ook gebruik maken van affiliate marketing wat kan zorgen voor een extra inkomstenbron.


Daarnaast creëer je binding en klantloyaliteit. Je krijgt meer interactie met (potentiële) klanten, wat ook fijn voor jou is als ondernemer. Je wilt je doelgroep namelijk bereiken, ze beter leren kennen en van ze leren. Als je social media inzet als een plek waar klanten jou/het bedrijf kunnen leren kennen, zorgt dit voor binding. Klanten die actief zijn op social media en bedrijven volgen, raken vertrouwd met de ondernemer of het bedrijf, waardoor ze eerder geneigd zijn zaken te doen met dat persoon of bedrijf. Als ze het leuk vinden jou te volgen zullen ze dit ook blijven doen. Je bouwt eigenlijk vertrouwen, of zelfs een band op. Volgers zien jou en jouw kennis graag.  

Social media is over het algemeen gratis te gebruiken, maar wil je er het meeste uit kunnen halen is het ook nog een goed advertentieplatform. Door de relatief lage prijzen, de vele gebruikers en de mogelijkheid te filteren op jouw doelgroep is dit erg aantrekkelijk.


We hebben nu de belangrijkste redenen opgenoemd, maar ik denk dat deze redenen al voor zich spreken. Genoeg uit social media te halen, ga het gewoon eens proberen!


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page