top of page

TikTok gebruiken voor je eigen onderneming

Denk jij dat TikTok enkel bestaat uit dansende meisjes en grapjes uitgehaald door twaalfjarigen? Think again! TikTok is een enorm populair platform en ik ga je uitleggen waarom het ook voor jouw onderneming een goede zet kan zijn om gebruik te gaan maken van deze app.

Ik geef het toe; ik had TikTok niet zo hoog zitten. Toch heb ik het een tijdje geleden gedownload en gebruikt om te kijken hoe het nou precies in elkaar steekt en waarom het zo’n ontzettend populair platform is. Mijn conclusie was vooral: TikTok steekt heel anders in elkaar dan ik dacht. Ja er zijn ook heel veel dansende tieners en kinderachtige grappen, maar die krijg je bijna niet te meer te zien zodra TikTok jou leert kennen.


Zelf TikTok gebruiken

TikTok filmen en publiceren eigen onderneming

Je moet TikTok de kans bieden om een beeld van jou te vormen zodat jij alleen ziet wat jij wil zien. TikTok bepaalt je feed namelijk aan de hand van je kijkvoorkeuren- en gewoonten. Om dit te bereiken is het belangrijk alleen de filmpjes of gebruikers te kijken en te liken die je interessant vindt. De populariteit van TikTok wereldwijd is enorm, er zijn meer dan 1 miljard gebruikers, dus er is echt voor ieder wat wils. Ook op zakelijk gebied is er enorm veel te vinden! Niet alleen tips en tricks m.b.t. ondernemen in het algemeen, maar ook genoeg onderwerpen waarvan er één vast te maken heeft met jouw core business of jouw werkgebied. Kortom: zonder zelf filmpjes te uploaden is TikTok downloaden het alleen al waard. Kennis verbreden was overigens voor mij niet het enige wat ik eruit haalde, ik raakte namelijk ook enorm geïnspireerd en gemotiveerd!


Zelf uploaden


Zelf filmpjes maken en uploaden op TikTok: you either love it or hate it. Ik heb mijzelf er ook nog niet aan gewaagd, maar er zitten enorm veel voordelen aan. Allereerst duren geplaatste video’s vanaf 15 seconden tot maximaal 160 seconden, dus er hoeft echt niet veel tijd te zitten in het maken van een video. Het bewerken van de video in de app is daarnaast ontzettend makkelijk. Je hebt veel mogelijkheden zoals het toevoegen van muziek, teksten en effecten.

Daarnaast kun je met TikTok een enorm publiek bereiken, vooral als je slim gebruik maakt van huidige trends, challenges en hashtags. Weet jij de juiste mensen te bereiken? Dan zitten hier potentiële klanten bij! Echt zinvol dus om te leren hoe je Tiktok te gebruiken binnen jouw eigen onderneming.TikTok opnemen eigen onderneming

Groeien op TikTok

De ‘Voor jou pagina’ of: ‘for you page’ (FYP) is een grote verzamelplek van filmpjes op TikTok die bij elke gebruiker een andere inhoud laat zien. Je ziet hier content van onbekenden, dus gebruikers die je niet volgt. Wat jij ziet op deze pagina is afhankelijk van wat jij opzoekt, liked en vaak bekijkt. Deze pagina wordt het meest gebruikt op TikTok, dus op deze pagina terechtkomen is wel handig als je een groter publiek wilt bereiken met je video.

Hoe meer mensen jouw video’s bekijken en hoe meer mensen jouw video’s leuk vinden (door op ‘like’ te klikken of je video te delen bijvoorbeeld), hoe groter de kans dat (een van) jouw video op de FYP terechtkomt. Er zijn verschillende factoren die ervoor zorgen dat je een groter bereik hebt, denk hierbij aan:


  • Het regelmatig posten van video’s;

  • Meedoen met trends & challenges;

  • Originele video’s uploaden die een inhoud hebben die een (grote) groep mensen boeit;

  • Het gebruiken van de juiste en trending hashtags;

  • Het ontvangen van veel likes, vaak gedeeld worden etc.

Tot slot.

Bedenk jezelf altijd dat je gebruik moet maken van de juiste ‘taal’ en hashtags om ervoor te zorgen dat je de juiste doelgroep bereikt. Een groot bereik op TikTok is leuk, maar heeft natuurlijk weinig zin als dit absoluut je doelgroep niet is en je er dus uiteindelijk niets uithaalt.

Maak van te voren dus een plan om dit zo juist mogelijk aan te vliegen. Wat is je doel? Wie is je doelgroep? Welke content ben je van plan te maken? Hoe zorg je voor dat je het publiek bereikt die je wilt bereiken? Verdiep je je er eens in. Waag de sprong.

Laat je positief verrassen door TikTok! Je hoeft niet te uploaden, simpelweg kijken wat erop staat is al een leuke activiteit. En stiekem staan er toch best wel grappige filmpjes op.


TikTok gebruiken eigen onderneming

Σχόλια


Ο σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.
bottom of page