top of page

5 redenen om Canva Pro te nemen

Canva is een grafisch ontwerptool die je online kunt gebruiken. Canva is vooral erg handig wanneer je wel eens creatief bezig bent voor je onderneming. Dit kan voor je social media pagina’s zijn, je website, maar ook volledige ebooks, magazines en andere ontwerpen zijn te maken met Canva. Canva is zowel per website als op de app enorm makkelijk in gebruik.

Hoewel Canva gratis te gebruiken is, is er ook de mogelijkheid om een Canva Pro abonnement te nemen. Dit is de betaalde versie en dit zorgt ervoor dat je nog meer gebruik kunt maken van de beschikbare elementen, foto’s en andere tools binnen Canva. De gratis versie van Canva is al enorm uitgebreid, dus ik kan mij voorstellen dat je je afvraagt waarom je ooit zou betalen hiervoor.


Toch zijn er een aantal ontzettend handige tools binnen Canva Pro die ik met je ga delen, omdat ik heb gemerkt dat veel ondernemers hier niet van op de hoogte zijn.


Afbeelding maken met Canva pro

1. Ontwerp en plan je social media posts in Het kan ontzettend tijdrovend zijn om je social media pagina’s te beheren, ik weet er alles van. Posts van te voren inplannen kan je helpen om dit wat te vergemakkelijken. Laat dit nou ook een feature zijn binnen Canva! Super handig natuurlijk, omdat je Canva misschien ook wel gebruikt om je social media content mee te maken. Alles op één plek, dit scheelt tijd en gedoe. Het inplannen kan overigens ruim van te voren, deze functie is er namelijk om maanden vooruit te plannen. De social media platformen die je hiermee kunt inplannen zijn: Facebook (pagina’s en groepen), Instagram, LinkedIn, Pinterest, Twitter, Tumblr en Slack.


2. Maak en beheer teams Het kan zijn dat je samenwerkt met een heel team binnen je onderneming, of dat je werkzaamheden verricht voor een andere ondernemer. Indien je aan het ontwerpen bent met Canva en je wilt je ontwerpen delen met specifieke personen zonder dat je deze steeds hoeft te mailen kan dit heel gemakkelijk door middel van het opzetten van een team binnen Canva. Wanneer je een team hebt opgezet kun je gemakkelijk ontwerpen en mappen delen en reacties achterlaten of ontvangen. Je hebt de mogelijkheid tot het maken van 100 teams met elk maar liefst 3000 leden. Wanneer je de gratis versie van Canva gebruikt heb je deze mogelijkheid ook, maar beperkt dit maar tot maximaal 1 team.


3. Maak gebruik van enorm veel templates en merkmateriaal Wanneer je in het bezit bent van een Pro abonnement heb je de mogelijkheid om merkmateriaal toe te voegen. Dit houdt in dat je logo’s, lettertypen en kleuren gemakkelijk en snel kunt toepassen op al je ontwerpen. Je volledige branding kun jij dus gemakkelijk in al je nieuwe ontwerpen toepassen zonder dat je weer opnieuw opzoek moet gaan naar het juiste lettertype of je kleurcodes moet invullen. Door je merkmateriaal toe te voegen binnen een team zorg je ervoor dat je volledige team altijd gebruik maakt van de juiste ‘materialen’ voor de ontwerpen.

Hetzelfde geldt voor templates. Je hebt de mogelijkheid om standaard templates te maken en gemakkelijk bruikbaar te maken. Dit is vooral handig met social media bijvoorbeeld, al je posts in dezelfde template. Of wanneer je verschillende ebooks maakt die dezelfde stijl dienen te hanteren.

4. Toegang tot premium content en premium video

Ontwerpen canva pro

Canva heeft een enorm assortiment aan foto’s, elementen, video’s en audio die je allemaal mag gebruiken indien je een Pro abonnement hebt. De bibliotheek is enorm, zo’n 75 miljoen foto’s bijvoorbeeld (and counting!), dus je zult niet snel uitgespeeld zijn. Dat je onbeperkt gebruik mag maken van zo’n enorme verzamelplek van stock foto’s zorgt er overigens voor dat de prijs van Pro enorm meevalt. Het gebruiken van zulke foto’s kan namelijk best kostbaar zijn.

Verder heeft Canva ook nog een premium video functie wat ervoor zorgt dat je gemakkelijk korte video’s kunt maken met een high quality finish. En nee, je hebt er echt geen edit-ervaring voor nodig! Het is ontzettend makkelijk en je kunt gebruik maken van duizenden stock video’s om er iets leuks van te maken.

5. Kleine functies maar zeker niet onbelangrijk

Verder zijn er nog een aantal kleinere functies die ik zeker niet onbenoemd wil laten. Zo heb je met een pro abonnement de mogelijkheid om foto’s te bewerken. Zo kan je met één gemakkelijke klik de achtergrond verwijderen van foto’s, of juist de achtergrond doorzichtig maken. Vergroten of juist verkleinen. En Canva houdt zich nog altijd bezig met het verzinnen of doorvoeren van extra functies, zo is er nu een beta versie van het retoucheren van een gezicht.


En, ben je al overtuigd? Wat ook zeker niet onbelangrijk is, is dat je met Pro de mogelijkheid hebt om tot 100GB aan ontwerpen op te slaan in de cloud. En vergeet vooral niet plezier te hebben, want Canva is echt een feestje om mee te werken!onwerpen met canva pro


Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page